DİYARBAKIR- Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), 2019 yılının birinci dönem meclis toplantısını Yenişehir'deki Sümerpark sosyal hizmet binasında gerçekleştirdi. Toplantıya, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in de bulunduğu birliğe bağlı 101 belediye eşbaşkanı ve başkanı ile belediye meclis üyeleri katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan GABB Yazı İşleri Müdürü Metin Akdeniz, birliğin yapısına ve yönetim sistemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan seçim sonucu Birlik Başkanlığı'na Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı seçildi.

Seçilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Mızraklı, katılımcılara teşekkür ederek, "Verdikleri göreve layık bir çalışma, yürütme sözünü veriyorum. Hep beraber birlik bünyesi içindeki bütün belediyelerimizle ciddi bir senkronizasyon, orkestrasyon ve nitelikli bir çalışma, verili bir faaliyet dönemi yürüteceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim