DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Diyarbakır’da çocukları doğayla buluşturdu.

"Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi kapsamında Turgut Özal İlkokulu’ndan öğrenciler, “Geleceğe nefes olsun” sloganıyla kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü için 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı. Fidan dikimi ve ağaçlandırmanın önemi hakkında bilgi alan çocuklar, fidanları toprakla buluşturmanın ve geleceğe ağaç bırakmanın sevincini yaşadı.

 Ayrıca "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında çocuklara bitkilerle uğraşmanın güzelliğini öğretmek, çocuklarda süs bitkileri sevgisini oluşturmak amacıyla Turgut Özal İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen süs bitkisi dikimine katılan 45 Lider Çocuk Tarım Kampı öğrencisi, kendi diktiği süs bitkisine nasıl bakacağını ziraat mühendislerinden öğrenerek ilk kez süs bitkisi dikmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler okul çantası ve okul malzemelerinden oluşan hediyelerini almasının ardından etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim