Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü önceden belirlediği 4 okulda öğrencilere meyve suyu ve kek ikramında bulunarak kutladı. Gıda Denetim Ekipleri’nin yer aldığı etkinlikte öğrencilere sağlıklı gıda ürünlerinin tüketimi ve gıda ürünü alınırken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında kısa bilgiler verildi.  Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle her sınıfa bir personel girerek dağıtım işlemini gerçekleştirdi.

Öğrenciler, yapılan ikramdan dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Öğrenciler, Dünya Gıda Günü’nü piknikte kutladı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Dünya Gıda Günü nedeniyle Bilgi Evi öğrencilerine yönelik piknik organize etti. Gazi Köşkü’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri afiyetle tüketti.

Öğretmenler, sağlıklı gıda konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Sağlıklı beslenmeye de dikkat çekilen etkinlikte öğrencilere meyve ikram edildi. Öğrenciler etkinliğe kartonlardan hazırladıkları, üzerinde “Gıda Günü” yazan şapkalarla katıldı ve  ‘’ Yiyiniz İçiniz Fakat İsraf Etmeyiniz”,  “Tutumlu Olan Muhtaç Olmaz” , “Allah İsraf Edenleri Sevmez”, “Gıdayı İsraf Etmek Hayatı İsraf Etmektir’’ dövizleri taşıdı. 

Editör: TE Bilişim