Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini denetlemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Sosyal hayatın daha aktif yaşandığı hafta sonları denetimlerini yoğunlaştıran ekipler, iş yerlerinde maske mesafe ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Gıda denetim ekipleri merkez ilçelerde tüm gıda iş kollarında denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde rutin denetimler dışında işyeri sahipleri ve çalışanlarına sosyal mesafe ve maske kullanımı ile ilgili bilgilendirme ve kontrol çalışması yapıldı. Yapılan denetimlerde uygun olmayan işyerlerine gerekli uyarılar yapılarak durum tespit tutanakları tutuldu. İşyerlerinin kurallara uyması için yasal ek süre tanındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, ayrıca diğer kamu kurumlarıyla yaptığı ortak çalışmalarda fırınları denetledi. Bağlar ve Kayapınar’da bulunan fırınları denetleyen ekipler, Yenişehir İlçesinde denetim çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığının aldığı Koronavirüs kararlar çerçevesinde kentteki denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Editör: TE Bilişim