Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Dabanoğlu Mahallesi’ndeki Mehmethan Pasajı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda yıkılıyor. Karar sonrası pasajdaki dükkânların su ve elektrikleri, Diyarbakır Valiliği’nin DEDAŞ ve DİSKİ’ye gönderdiği talimatla kesildi. Önceki gün, pasajda bulunan 50 esnaftan dükkânlarının boşaltılması istendi.

Pasaj esnafı ise, son günlerde seslerini duyurmak için kamuoyu nezdinde girişimlerde bulunsa da şuana kadar herhangi bir adım atılmış değil. Konuya ilişkin muhatap bulmakta zorlanan esnaflar, son olarak Twitter üzerinden açtıkları sayfayla seslerini duyurmaya çalışıyor. “Diyarbakır Sur'da seslerini duyurmaya çalışan bir grup esnaf” ibaresiyle kurulan sayfada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyes Başkan Vekili ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na hitaben bir mesaj yayınlandı. 

Pasajın, kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen 4 yıl önce kamulaştırıldığı belirtilen mesajda, “Bugün işyerlerimizi boşaltmamız isteniyor. Bu pandemi ve kış koşullarında 50 esnaf olarak gidecek bir yerimiz yok” denildi.

Mesajın devamında da şu ifadelere yer verildi: “Haftanın iki günü tamamen, haftanın beş günü de saat 09.00’dan sonra sokağa çıkmanın yasak olduğu bu günlerde işyerlerimizi taşıyabileceğimiz zaman da yok. 30 Aralık Cuma günü Diyarbakır Valiliği, DİSKİ ve DEDAŞ’a yazdığı yazıda işyerlerimizin elektrik ve suyunun 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar kesilmesi yönünde talimat vermiş. Bu yaşananlar bizler, çalışanlarımız ve ailelerimiz açısından ciddi mağduriyet oluşturacaktır. 15 Aralık tarihinden bu yana dört kez Valilik Özel Kalemi arayıp konunun aciliyetini belirtip sizden randevu talep etmemize rağmen sizinle görüşme sağlayamadık. Sorunumuza çözüm bulacağınıza inanıyor ve bu amaçla sizden randevu talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim