Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede normalleşme adımlarını açıklarken, aynı zamanda partisinin teşkilatları, belediye başkanları ve kamu kurumlarına daha çok halkın yanında olmaları gerektiği yönünde mesajlar verdi.

Vatandaşlarla gönül seferberliği oluşturulması çağrısında bulunan Erdoğan'a ilk destek Diyarbakır'ın 400 bin nüfusu ile 36 ilden büyük olan merkez Bağlar ilçesinin Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'ndan geldi.

"Göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz zaman ayrımı yapmadan ve hiç bir mazerete sığınmadan zaten milletimizin emrinde, yanında ve hizmetinde olduk. Ancak kendisini  ülkemizin bekasına ve geleceğine adayan cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra daha fazla çalışacağız" diyen Başkan Beyoğlu, "Gönül Buluşmaları " kapsamında Bağcılar Mahallesindeki kadınlarla bir araya gelerek iki haftalık aralıklarla yapılacak mahalle toplantılarının startını verdi.

Sosyal mesafe kuralına uygun halk toplantısı

Göletli Park 'ta açık hava toplantısı şeklinde gerçekleşen buluşmaya katılan 200'e yakın kadın vatandaş,sosyal mesafe kuralına göre oturup maske kullanarak yer aldı.

Değişik meslek gruplarına mensup olan kadınlar, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi, Başkan Beyoğlu hem dinleyip notlar aldı hem de ilgili birimlere hemen talimat vererek taleplerin zaman kaybedilmeden yerine getirilmesini istedi.

Kadın vatandaşlar, belediyenin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirerek vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak farklı bir yönetim profili çizen Beyoğlu'na teşekkür etti.

Toplantıya katılan bazı kadınlar taleplerini Kürtçe olarak dile getirirken Beyoğlu da yine Kürtçe cevaplar verdi.

"Bu makamlar gün geçirme yeri değil,hizmet yeridir”

Samimi bir havada geçen toplantıda kadın vatandaşlara hitap eden Başkan Beyoğlu, "Bu makamlar gün geçirme yeri değil, millete hizmet etme yeridir" diyerek vatandaşın sorunlarını imkanlar içerisinde çözmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmet üretme ve çalışma azminden cesaret aldıklarını belirten Başkan Beyoğlu, “Kendisini  ülkesinin bekasına ve geleceğine adayan bir Cumhurbaşkanına, lidere sahip olduğunuz için kendimizi şanslı kabul ediyoruz. Kendisinin çağrı yaptığı gönül seferberliğine Bağlar'dan güçlü bir tonla cevap ve destek veriyoruz. Bundan sonra mahalle ve semtlerimizde açık alanlarda  sosyal mesafe kuralına riayet ederek aziz milletimizle bir araya geleceğiz. Bugüne kadar milletimizin hizmetkarı olduk, bundan sonra daha fazla enerjimizi bunun için harcayacağız. Milletimizin derdini kendi derdimiz olarak kabul edip taleplerini çözüme kavuşturmak bizim için gurur vesilesi olacaktır" diye konuştu.

Kadınlara gül hediye ederek teşekkür etti

Başkan Beyoğlu, toplantının sonunda kadınlara tek tek teşekkür ederek gül hediye etti.

Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Başkan Beyoğlu'nun eşi Dürdane Beyoğlu, Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, Ak Parti Kayapınar İlçe Başkanı Servet Can ve Ak Parti Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatime Alakuş da katıldı.

Editör: TE Bilişim