DİYARBAKIR - Tunceli'de bir yılı aşkın süredir haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Tunceli’de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, Elazığ’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Doku ailesi, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ile açılışın ardından görüştü.

Bedire Doku ile baba Halit Doku, Erdoğan'dan kızlarının bulunmasını istedi.

Görüşmeye telefonla katılan abla Aygül Doku, "Annem ve Babam Elazığ'da yüz yüze görüştü. Ben de görüşmeye telefonla katıldım. Gülistan’ın bulunmasını istedik. Gülistan’ın nerede olduğunu Z.A. biliyor. Doğruları söylerse Gülistan'a ne olduğu cevabı bulunur dedik" şeklinde açıklama yaptı.

Erdoğan'ın taleplerini dinlediğini anlatan abla Aygül Doku, Erdoğan'ın "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak, hukuki olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Barajda aramalar konusunda elimizden geleni yaptık ama bulamadık" sözlerini aktarıp, hukuki olarak olayın üzerinde duracaklarının sözünü verdiğini belirterek "Biz de umutluyuz" diye konuştu.

Doku’nun annesi Bedriye Doku da, Erdoğan ile yarım saatlik bir görüşme yaptığını söyledi. 18 Ocak 2020 tarihinde, Doku olduğu iddia edilen, Pertek Karayolu üzerinde ilerleyen bir aracın kamerasına yansıyan bir görüntüde Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde, kapüşon takan ve yere çömelmiş oturan kadın görüntüsünü Erdoğan’a gösterdiğini ifade eden anne Doku, Erdoğan’ın , "Bu senin kızın değil, benzemiyor" dediğini dile getirdi.

 Anne Doku, “Dedim benim kızım 21 yaşında, hala bulunmadı. Bizi dinledi. Gülistan’ın fotoğraflarını da yanımda getirmiştim. Köprüde oturan bir kızın kamerayla çekilen bir görüntüsü vardı. Onun fotoğrafını da gösterdim. Bu fotoğrafı görünce Cumhurbaşkanı, ‘Bu senin kızın değil, benzemiyor’ dedi” diye belirtti.

 Kızından bir yılı aşkın bir süredir haber alamayan anne Doku, “yüzde bir ihtimal” diyerek Erdoğan’dan tekrar barajın boşaltılmasını istediğini ancak Erdoğan’ın kendisine, "Bütün imkanları kullandık, tekrar imkan yok barajı boşaltmaya. Türkiye’de Gülistan için yaptığımız arama çalışmalarını kimse için yapmadık" dediğini aktardı. Anne Doku, Erdoğan’ın son olarak, ‘Kızını inşallah bulacağız’ dediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim