HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Tunceli’de 3 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için Uzunçayır Baraj gölü ve kıyısında arama çalışmaları başlatıldı.

 Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku’dan 3 gündür haber yok.

Diyarbakır Ergani ilçesi nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Doku, geçtiğimiz Pazar günü kaldığı KYK Kız Yurdu’na gece saat 23.00’e kadar geri dönmedi. Doku’nun yurda geri dönmemesi üzerine telefonundan kendisine ulaşmaya çalışan arkadaşları, telefonunun kapalı olması üzerine endişelenip, hemen İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

 Emniyet’te öğrencilerin ifadeleri alındıktan sonra Diyarbakır’da oturan Doku ailesine haber verildi.

 Diyarbakır’dan kente gelen Doku ailesi, önce Emniyet’e gitti. Burada alınan ifadelerinin ardından aile, çocuklarını bulmak için kentte girişimlerde bulundu.

 Emniyet yetkilileri, Gülistan Doku’nun nereye gittiğini tespit etmek için öncelikle kent merkezindeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Doku’nun gündüz saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki Valilik binasının hemen karşısındaki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi.

 Araçtan nerede indiği bilinmiyor

 Ancak bindiği aracın yol güzergahında bulunan diğer mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi.

 Bunun üzerine bindiği minibüs şoförü belirlenerek ifadeye çağrıldı. Sürücü, Pazar günü olması dolayısıyla aracın üniversiteye giriş yapmadığını, dönüşte minibüsün boş döndüğünü ve Doku’nun nerede indiğini hatırlamadığını söyledi.

 Sürücünün bu ifadesi üzerine Doku’nun bindiği aracın yol güzergahında bulunan ve kameraların görmediği tek durak olan kent merkezinin girişindeki 4’ncü Komando Komutanlığı’na yakın mesafede bulunan Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin ediliyor.

 Barajda çalışmalar başlatıldı

 Kentte Pazar akşamından bu yana sürdürülen arama çalışmalarına rağmen Doku’ya dair başka bir ize rastlanamadı. Bunun üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri eşliğinde arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarına Doku’nun bindiği aratan indiği tahmin edilen Sarı Saltuk Köprüsü, üniversite kampüsü, Uzunçayır Baraj gölü ve çevresinde ağırlık verildi.

Devam eden arama çalışmalarında karada ekiplerce aranan bölgeler havadan da drone kameralarıyla gözetlendi.

Editör: TE Bilişim