Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde eşi Güllü Yılmaz’ı öldüren Can Yılmaz hakkında açılan davanın duruşmasında dinlenen tanık polisler,  Güllü Yılmaz’ın hastanede “eşim beni yaktı” diye bağırdığını söyledi. Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019’da eşi Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren sanık Can Yılmaz hakkında “eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme" ve “çocuğa ve altsoya karşı canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Yılmaz, Ses, Bilişim ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, sanık ve müşteki avukatları ile Güllü Yılmaz’ın ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Avukat Remzi Atalay katıldı. Duruşmaya gazeteciler ve izleyiciler alınmadı.

Duruşmada, Ergani Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki polis tanık olarak dinlendi.  Ergani’den SEGBİS ile katılan polis, gelen anonsta Güllü Yılmaz’ın yakıldığını ve bunun üzerine hastaneye gittiklerini söyledi. Tanık polis, “Gittiğimizde Güllü Yılmaz hastanede bağırıyordu ve vücudunun büyük bir kısmı yanmıştı. Güllü Yılmaz, ‘eşim beni yaktı’ diye bağırıyordu. Biz kendisine tekrar sorduğumuzda tekrar eşinin kendisini yaktığını söyledi. Güllü Yılmaz’ın durumu kötü olduğu için ifade işlemlerini uzatmak istemedik” dedi.

Diğer tanık polis de, Güllü Yılmaz’ın sedyedeyken eşinin kendisini yaktığını söylediğini kaydetti.

 Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçun niteliği, atılı suç için yasada öngörülen cezanın üst sınırı, sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığı gösteren somut delillerin bulunması nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Ocak 2021’e erteledi.

Editör: TE Bilişim