Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla açtığı gündüz bakım evlerinde kreş hizmeti veriyor. Astronomi sınıfı, Müzik Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Doğa Dostu Hobi Bahçeleri’nin mevcut olduğu Bağcılar Gündüz Bakım Evi’nde 28, 450 Evler Gündüz Bakım Evi’nde 70 çocuk eğitim görüyor.

2-6 yaş arası Gündüz Bakım Evi’ndeki çocuklar, “okuma ve yazmaya hazırlık, bilim atölyesinde fen ve matematik derslerine giriş, kişisel ihtiyaçlarını (çatal ve kaşık tutma, kendi başına elbise ve ayakkabılarını giyme ve çıkarma) giderme eğitimleri, kas gelişimleri için spor etkinlikleri, parmak kaslarının gelişimi (oyun hamuru, kağıt oyunları, kesme, yapıştırma ve boyama), sosyal aktiviteler kapsamında drama, müzik ve sanat atölyeleri”nden faydalanıyor. Gündüz bakım evlerindeki çocukların yemek ihtiyaçları karşılanırken; kahvaltı, öğle yemeği ve ara öğünler uzman diyetisyenler tarafından belirlenerek hazırlanıyor.

Gündüz Bakım Evleri’nden yararlanmak isteyenler, Sümarpark Ortak Yaşam Alanı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne, 450 Evler Gündüz Bakım Evi ve Bağcılar Gündüz Bakım Evi’ne başvuruda bulunabilirler.

Editör: TE Bilişim