Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gazilerimiz için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, şehit ve gazilerin, “Ölürsem şehit, kalırsam Gazi” düsturu ve anlayışıyla mücadele ettiğini söyledi.

Tarihin her döneminde bu duruş ve ahlakın temsilcileri oluklarını belirten Güzeloğlu, “Biz, haksızlıklar karşısında bedeli ne olursa olsun hakkı tutup kaldıran bir ahlakın tezahür eden taşıyıcıları ve zenginleştiricileriyiz.  Geçmişimizden bugüne tarihin her döneminde insana insan olarak değer veren insana baktığımız zaman onu yaşatmayı en yüce erdem kabul eden bir inanışın temsilcileriyiz. Düşmanına bile merhamet eden bu ahlakı temsil eden bir duruşun temsilcileriyiz. Onun için bu büyük millet ve devletin tarihinde hiçbir zaman diğer milletlerin yaptığı gibi bir yanlışlık bir haksızlık yoktur. Kirli ve kanlı elleriyle çıkarları için bölüp parçaladıkları coğrafyalarda arkalarında bıraktıkları gözyaşı kan ve kin bizim tarihimizde yoktur. Dua ve hayırlarla anılan, mücadele ettiğimiz düşmanlarımızda bile milletimizin hayranlık uyandıran bir duruş vardır” dedi.

‘Kıbrıs bizim önceliğimiz ve vazgeçilmezdir’

Dünyanın tıpkı bugün olduğu gibi geçmişte de Rum ve Yunan soykırımı karşısında sesiz kaldığını söyleyen Güzeloğlu, "İşte Kıbrıs'ta da sizlerin temsil ettiği bu duruş,  20 Temmuz'da başlayan ve adı Barış olan bir harekâttır. Türkiye Cumhuriyeti'nin haklarını sonuna kadar yaşatmak kararlılığındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin verdiği bu onur bu milletin verdiği şeref bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin sizlere tevcih ettiği madalyalarla taçlanmış olacak” ifadeleri kullandı.

Güzeloğlu, konuşmasının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından, Kıbrıs gazilerine verilmek üzere gönderilen berat ve madalyalarını takdim etti. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Editör: TE Bilişim