Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Kızılay Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan Kızılay Kan Bağışı Otobüsü’nde kan bağışında bulundu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu,  29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kan Bağışı Kampanyası’na katıldı. Kan Bağışı Otobüsü’nde kan değeri ve tansiyon ölçümleri yapılan Güzeloğlu, herkesi kan vermeye davet ederek kan bağışında bulundu. Güzeloğlu’yla ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile personel de kan bağışında bulundu.

Kan bağışında bulunduktan sonra açıklama yapan Güzeloğlu, “Kızılay’ımızın başlattığı kampanyada Kan Bağışı Haftası’nda Büyükşehir Belediyemizin önünde biraz önce bende temel bir insanlık ödevi olan ve insan sağlığı için çok değerli katkıları olan kan verme işlemini gerçekleştirdim. Kızılay’ın kampanyasına Diyarbakır’daki tüm hemşerilerimizi de davet ettik. Büyükşehir’imiz dahil kentin birçok yerinde kurulu bulunan kan alma merkezlerinde, otobüslerinde, binalarında sağlıklı olan kan vererek zorda darda olan vatandaşlarımıza can olmalarını bekliyoruz. Çünkü bizim verdiğimiz kan bizi sağlıklı kılacak güçlü kılacak kan bir başka yerde o kanla hayata dönecek bir insanımıza can oluyorsunuz. Bu sorumluluk hepimizin ortak sorunu, hepimizin bir gün ihtiyacı olacak olan bir kanı biz bugün bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. Kızılay’ımızın bölge merkezinde ve bütün birimlerinde bu sorumluluğun gereğince yoğun da bir ilgi görüyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum, Diyarbakırlı hemşerimize de teşekkür ediyorum. Ama özellikle bu hafta bir farkındalık olarak kan vermenin ve bu sorumluluğu hissetmenin gereğinin de altını çiziyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim