Diyarbakır'da Haber-Sen Şube Başkanı ve Şube Sekreteri'ne, "şirketin itibarını zedeleyici hareketlerde bulundukları" iddiasıyla sürgün, kınama ve maaş kesimi cezası verilmesine ilişkin PTT İşletme Merkezi Müdürlüğü (PİM) önünde açıklama yapıldı.

Açıklamada Şube Mali Sekreteri Serhat Oktay konuştu.

 'Soruşturma gereği bile duyulmadı'

Oktay, sendikal mücadele hakkı çerçevesinde yaptıkları basın açıklamaları ve PTT emekçilerinin düzeltilmeyen olumsuz çalışma koşullarına ilişkin gerçekleştirdikleri sosyal medya etkinliği sonrasında üyelerinin sürgün edildiğini belirtti.

Oktay, "Bir soruşturma ihtimali bile gündeme getirilmemiş, böylece savunma haklarını kullanmalarının önüne geçilen üyelerimiz iki kere mağdur edilmişlerdir" dedi.

Oktay, "PTT emekçilerinin taşıdığı her gönderinin yanında alın teri, özveri ve sevgi vardır. Pandemi sürecinde sendikamız tarafından verilen mücadele; her gönderiye eklenen alın teri, özveri ve sevginin yanına virüsün de eklenmemesi içindir. O nedenle bu mücadeleye, toplumun her kesimi tarafından destek sağlanmalıdır. PTT emekçileriyle birlikte eşleri ve çocukları da sürgün edilmiş, onların da çalışma, eğitim ve sağlık hakları ihlal edilmiştir. Böylece mağduriyetler katlanarak artmıştır" ifadelerini kullandı.  

 'Sesimiz daha gür çıkacak'

 Yapılan sürgünlere karşı seslerini daha gür çıkaracaklarını dile getiren Oktay, "Sürgünler tüm PTT çalışanlarına bir gözdağı niteliğindedir. Buradan PTT Genel Müdürlüğünü uyarıyoruz: Türkiye’nin dört bir tarafından başlatacağımız yürüyüşle Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tüm emekçileri ve Türkiye kamuoyunu bu demokratik ve meşru taleplere destek olmaya çağırıyoruz" diye seslendi. 

Editör: TE Bilişim