Fuat Bulut / Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkan Yardımcısı Murat Kaçar, kentteki bazı restoran, çay bahçeleri, cafe, otoparkların, yasal olmamasına rağmen kına, nişan ve düğün organizasyonları yapmaya başladığını söyledi. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile İl Pandemi Kurulu’na, “Sosyal mesafesiz, maskesiz ve ruhsatsız bir şekilde bu organizasyonları yapanlara geçit verilmemesi” çağrısı yaptı.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan DÜSOİŞ Genel Başkan Yardımcısı ve aynı amanda Alyans Düğün Salonu Sahibi olan Murat Kaçar, aylarca işyerlerinin kapalı kaldığını, resmi yasağın 1 Temmuz itibariyle kalkmasından sonra zor günler yaşadıklarını söyledi.

“OTOPARKÇILAR BİLE DÜĞÜN YAPMAYA BAŞLADI”

Kaçar, “1 Temmuz sonrası işlerin düzeleceğini beklerken ortaya rantçılar çıktı. Kimi restoranlar, kafeler, çay bahçeleri, otoparklar, hatta kimi bina site yöneticileri açık alanda düğün organizasyonları yapmaya başladılar. Bu alanlardaki etkinlikler sosyal medyada paylaşılınca ‘düğünde sosyal mesafe sıfıra indi’ diye haberlere de konu olduk. Bizim yapmadığımız, ilgi, bilgi ve sorumluluğumuzun olmadığı, ranta dayalı bu olaylar nedeniyle düğün salonu işletmeleri sorumlu tutulmaya başlandı. Kamuoyunda yanlış algı oluştu. Ancak her akşam emniyet mensupları tarafından denetleniyoruz. Şu ana dek bir tek işletmemize herhangi müeyyide veya bizim organizasyonlarımızdan kaynaklı bir vaka olmamıştır. Bu resmi kayıtlarda da mevcuttur.  Hem ekonomik olarak zarar ediyoruz hem de basında hedef haline getiriliyoruz” diye konuştu.

“RESMİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Valilik’ten iki kez randevu talebinde bulunduklarını dile getiren Kaçar, şöyle devam etti: “Sayın Valimizin ve İl Pandemi Kurulu’nun halkın sağlığını tehlikeye atan, haksız kazanç elde eden, bizleri de hedef haline getiren bu işletmelere karşı açıklama yapmasını bekliyoruz.”

KEPENK KAPATMA GÜNDEMDE

Bu arada düğün salonu işletmecilerinin tedbir alınmaması ve korsan düğün organizasyonu yapan işletmelere engel olunmaması durumunda kepenk kapatma kararı alabileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim