Haber Bekir Güne

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Barosu ve Amed Emek ve Demokrasi Platformu Halepçe katliamında yaşamını yitirenler andı.

Diyarbakır Barosu, katliamının yıldönümüne ilişkin baro adli yardım binasında basın toplantısı düzenledi. Baro Başkanı Cihan Aydın, insanlığın bir bütün halinde yeni Halepçelerin yaşamaması için güçlü bir ses ve tavır ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

Kimi ülkelerin Halepçe Katliamı'nı "jenosit" olarak kabul ettiğini hatırlatan Aydın, Türkiye’deki siyasi partilere de bu katliamı "jenosit" olarak kabul etmeleri çağrısında bulundu.

Aydın, "Binlerce insanın yaşam hakkının ihlal edildiği Halepçe Katliamı'nın 32’inci yıl dönümünde bir kez daha Halepçe özelinde insanlığa bu acıları yaşatanları kınıyor ve bu vesileyle bütün dünya devletlerinin bu soykırımı tanıması çağrımızı yineliyoruz” şeklinde konuştu.

“Unutmadık”

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Kürtlerin Halepçe Katliamı yarası hâlâ kanıyor" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ortadoğu coğrafyasında en kalabalık ve statüsüz yaşayan Kürt halkı uzun yıllardır trajik katliamlar yaşamaktadır. Bu katliamların tarihsel arka planları mevcuttur. Bu katliamları kınıyoruz, bir daha yaşanmamasını diliyor, unutmadık

Editör: TE Bilişim