Fuat Bulut/Özel Haber

DİYARBAKIR - Amedspor’da takım kaptanı iken trafik kazasında hayatını kaybeden Şehmus Özer’in oğlu Çetin Özer, hayat hikayesini, futbol yaşamını ve geleceğe dair hayallerini gazetemize anlattı.

Özer’e yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle:

*Öncelikli sizi tanıyabilir miyiz?

1996 doğumluyum. Futbola 12-13 yaşlarında başladım. Babama özeniyordum. İlk başlarda babam futbolcu olmama taraftar değildi ama sonradan o da beni desteklemeye başladı. Babama özenerek 12-13 yaşlarında Erganispor altyapısında futbola başladım. O tarihten beri de futbol oynuyorum.

“BABAM FARKLI ÖZELLİKLERİ OLAN YÜREKLİ BİR İNSANDI”

*Şehmus Özer’i hep arkadaşlarından dinledik. Ancak aileden biri olarak ilk kez senden dinlemek isteriz. Nasıl bir karaktere sahipti?

Onun çok farklı bir yapısı vardı. İnsanlarla olan ilişkisi, mesleğine olan saygısı, açık yürekliliğiyle, insanlığıyla çok farklı özellikleri olan bir futbolcuydu. İnsanlara olan merhameti ve güler yüzlülüğü ile insanları etkileyen bir tarafı vardı. Onunla samimi olmayan, onu dışarıdan gören bir insan Şehmus Özer'i sert mizaçlı ve ulaşılmaz biri olarak görebilir ama aslında böyle biri değildi. Herkesle çok iyi anlaşan bir insandı. Onun ardından taraftarlar ve iş arkadaşları, oynadığı diğer kulüplerin taraftarları olsun bize destek olanlar oldu, Allah onlardan razı olsun. Şehmus Özer'in ne kadar sevildiğini insanlar bize hissettirdi.

“HİÇ BİR ZAMAN ÇETİN ÖZER OLMADIM, ŞEHMUS ÖZER’İN OĞLU OLARAK BİLİNDİM”

*Şehmus Özer'in oğlu olmak nasıl bir duygu…

Ben aslında Çetin Özer olmadım hiçbir zaman. Ben hep Şehmus Özer'in oğlu olarak bilindim. Bunun sorumluluğu tabii ki çok fazla oluyor böyle olunca. Futbola ilk başladığında da böyleydi. Şehmus Özer'in oğlu olduğunda haliyle beklentiler de yüksek oluyor. O beklentinin olduğunu bilmek aslında daha çok stresli olmana sebep oluyor. Kendini istediğin gibi anlatamama bunlar bazen dezavantajlı gibi görünebilir ama Şehmus Özer'in oğlu olmak büyük bir sorumluluk almak demek. Bu sorumluluğu yerine getirip getirmediğim tartışılır ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

“ÖZER AİLESİNDEN 6 FUTBOLCU VAR”

*Ailede başka futbolcular da var sanırım…

Ailede 6 tane futbolcu var. Bunlar hepsi babamla birlikte futbola başladılar. Babam futbolda başarılı olunca onların da futbolcu olmak için önleri açıldı. Bir bakıma babam onlara öncü oldu. Hevesleri futbola daha fazla artmaya başladı. Şu anda amcalarım belli başlı takımlarda oynuyorlar. Amcalarım iyi seviyelere ulaştı. Ben kendim henüz o barajı aşamadım ama iyi seviyelere gelmek için de sürekli çalışıyorum.

“HER GENÇ FUTBOLCU GİBİ HAYALİM AMEDSPOR’DA OYNAMAK”

*Kariyer olarak hedefin, beklentin nedir?

Hedefimde şu an bir takım yok ama Türk futbolcular gibi en üst seviyede en büyük takımlarda oynama hayalim var. Bu uğurda çalışmalar yapıyorum. Rahmetli babamın oynadığı Amedspor'da oynamak isterim. Daha doğrusu babamın oynadığı tüm büyük takımlarda oynamak istiyorum. Ama illa şurada oynayayım diye kesin bir şey söyleyemem. Çünkü onun da sorumluluğunu almak zorunda kaldığım için sonuçta babamın oynadığı son kulüp Amedspor ve benim orada bir gün oynamam hem farklı bir sorumluluk hem de benim için bambaşka bir duygu olur. Amedspor’da oynamak bu topraklarda yaşayan her gencin hayali, her futbolcunun hayali. Amedspor, bu topraklara hitap eden bir futbol takımı olduğu için ben de burada oynamayı seve seve isterim. Amedspor insanların gönlünde taht kuran bir takım. Ayrıca Özer ailesi için de manevi olarak çok önemli ve büyük bir kulüp Amedspor. Büyük kulüplerde oynamak için kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Editör: TE Bilişim