HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenleyen iki saldırgan, iki partiliyi yaraladı.

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı düzenlendi. Kimliği belirlenemeyen saldırganlar, girdikleri ilçe binasında parti üyeliği hakkında sorular sordu. Daha sonra kendisine çay ikram eden Ramazan Dişarı’nın üzerine çay döken saldırgan, daha sonra bıçakla saldırdı. Saldırganı engellemeye çalışan parti üyesi Aziz Şimşek de hafif yaralandı.

Partililer tarafından engellenmeye çalışılan saldırganlar, ilçe binası önünde bulunan bir fırına kaçtı. Saldırganlar, olay yerine gelen polisler tarafından götürüldü. Ancak saldırganların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

Saldırının ardından HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve partililer ilçe binasına geldi.

‘SİZİ ÖLDÜRMEYE GELDİM’

Uğradığı saldırı sonucu yaralanan Ramazan Dişarı, yaşananları anlattı. Saldırgana çay ikram ettiğini belirten Dişarı, “Çayı verdikten sonra göğsümün üzerine döktü. Sonra ‘Sizi öldürmeye geldim’ diyerek hakaretler etti. Daha sonra elini silahına götürdü ve bir diğer eliyle de bıçakla saldırdı bana. Göğsümden yara aldım. Aynı zamanda oradaki arkadaşlarımız durdurmaya çalıştı. Bu sırada bir arkadaşımıza daha bıçak çekti. Onu engellemek için bıçağı tuttum. Bu sırada elimde kesildi. Diğer arkadaşımız da hafif elinden yaralandı” dedi. (MA)

Editör: TE Bilişim