Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 22 Ocak tarihinde İstasyon Meydanı'nda "HDP'yi Savunuyoruz" şiarıyla yapacağı mitingin duyurusunu yapmak için HDP Yenişehir ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Miting Tertip Komitesi üyeleri, HDP İl EşbaşkanıZeyyat Ceylan, HDP Milletvekili Remziye Tosun ve il yöneticileri katıldı.

HDP İl EşbaşkanıZeyat Ceylan, son süreçte HDP’ye dönük saldırılarının hat safhaya dönüştüğünü belirtti. Ceylan, “Binlerce arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklandı. Her gün farklı gerekçelerle partimiz kriminalize ediliyor. Yürüttükleri saldırıların ahlaki ve hukuki hiçbir dayanağı da yok, saldırıların tümü de siyasidir. AK Parti ve MHP kendi iktidarını sürdürmek için önlerinde bir tek partimizi engel görüyor. Çünkü partimiz demokratik mücadelenin öncüsüdür. Günün 24 saati saldırılarını devam ettirmiş olsalar da bu zamana kadar partimiz saldırılara karşı güçlü cevap olmaya devam ediyor bundan sonra da cevap olmaya devam edecektir. Halkımız da partisine sahip çıkıyor ve güçlü olmaya devam ediyor. Gelinen süreçte partimizi kapatmak istiyorlar. Ama ne olursa olsun kendi çizdiğimiz siyasetimize ve partimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 ‘HDP’NİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER’

 Tüm bu gelişmeler ışığında kentte "HDP'yi Savunuyoruz” şiarıyla miting yapacaklarını belirten Ceylan, “O ki demokratik siyasete saldıranlar, O ki HDP’ye saldıranlar, O ki Kürt halkına karşı düşmanca saldırılar gerçekleştirenlere karşı bu mitingle cevap vereceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar demokratik siyasetin önünü kapatamayacaklar, HDP’nin önünü kesemeyecekler. Bundan dolayı kentte bulunan başta halkımız olmak üzere, sivil toplum örgütleri, insan hakları savunucularını bu mitingimize güçlü katılmalarını iyi bir cevap vermek istediğimizi buradan belirtmek istiyorum. Yapacağımız miting partimizin dostlarına moral saldırılarını sürdürenlere de cevap olmasını istiyoruz. Ne olursa olsun kazanacağımızı bir kez daha buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

 ‘MİTİNGLE İRADEMİZE SAHİP ÇIKALIM’

 HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise, gelinen aşamada tüm demokrasi, özgürlük ve barış isteyen kesimlerin büyük saldırılara maruz kaldığı bir süreçte mitinglerini gerçekleştireceklerini belirtti. Tosun, “Partimizin başta kadın siyasetçilerine dönük düşmanca saldırıların gerçekleştiği, herkesin susturulmaya çalıştırıldığı bir dönemde tüm halkımızı yapacağımız mitingle kendi iradelerine sahip çıkmaya, partilerini savunmak isteyen herkesi mitinge bekliyoruz. Mitingimiz yine kadın haklarını korumak isteyen, insan haklarını korumak isteyen, cezaevlerinin sesi olman isteyen bir miting olacak. Bu taleplerimizi dile getirmek için tüm halkımızı mitingimize davet ediyorum. Her geçen gün zayıflayan, saltanatları bozulan bundan kaynaklı da başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkımıza dönük saldırılara karşı cevap olmak için herkesi mitinge davet ediyorum” çağrısında bulundu. (M.A)

Editör: TE Bilişim