DİYARBAKIR - Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, devam ediyor.

Beş yıl önce askerlik çağında olan oğlu Ömer'in, İstanbul'da çalışırken Suriye'ye götürüldüğünü belirterek, 17 Eylül'de oturma eylemine başlayan Ağrılı Salih Gökçe, HDP'den bir açıklama beklediklerini söyledi. HDP'ye tepki gösteren Gökçe, şöyle konuştu,

“Bu 59'uncu gündür HDP'liler, milletvekilleri, başkanları burada içeri girip çıkıyorlar, onlardan sadece bir açıklama bekliyoruz. Bunlar korkuyorlar mı, eğer bir korkuları varsa biz korkularını yeneriz. Çıksınlar, Cumartesi Anneleri'ne nasıl destek veriyorlardı. Buradaki yaklaşık 60 aile, yağmur, kış demeden bekleyeceğiz. Onlar bir açıklama yapmadan biz gitmeyeceğiz. Fakir fukaranın çocuklarını götürüyorlar, kendi çocuklarını neden götürmüyorlar. Madem ki diyorlar Rojava, Rojava'yı o kadar seviyorlarsa kendi çocuklarını götürsünler oraya. Burada anne babalar bekliyor, bizim feryatlarımız artık öyle oldu ki; gözyaşlarım kurudu. Biz Kürt'üz diyorlar, Kürt Kürt'e böyle zulüm yapmaz. Bizim çocuklarımızı götüren siz, zulüm yapan siz, gelip bizden oy isteyen siz, millet meclisine giden siz, burada hakaret edip, bize karşı eylem yapan yine siz. Bunun Kürtlüğü nerede kaldı. Ben böyle bir Kürtlüğü kabul etmiyorum. Bunun arkasını bırakmayacağız, canıma da mal olsa gitmeyeceğim.” (İHA)

Editör: TE Bilişim