Haber / İhsan Yılmaz

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi’ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandıktan sonra aylık meclis toplantısı için belediye binasına alınmayan HDP’li meclis üyeleri basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan eski Belediye Eşbaşkanı Abbas Hilmi Azizoğlu,  “Silvan halkının iradeleri olarak kayyum tarafından belediyeye alınmadık. Bu yapılanlar hukuki değildir dedi” dedi.

 Azizoğlu, "Silvan belediyesine kayyum atandıktan sonra gerçekleşmesi gereken meclis toplantısının gerçekleşmemesinden dolayı basın açıklaması gereğini duyduk. Yasal olarak her ayın ilk haftası belediye meclisinin toplanması gerekmektedir. Maalesef kayyum atandıktan sonra  kayyumların meclisi toplamama gibi bir durumları söz konusu oldu. Bizde Silvan halkının seçilmiş iradeleri olarak Silvan Belediyesi’ne meclis toplantısı için gittik. Fakat meclis toplantısına alınmayacağımızı bize belirttiler. Bunun üzerine bizlerde seçilmişler olarak bu durumu tutanak altına alarak, illeri de oluşabilecek her türlü hukuki eksiklik karşısında hukuken kendi anayasal haklarımızı takip edeceğiz. Yasal olarak meclisin karar alması tamamen seçilmişlere bağlıdır” diye konuştu.

Azizoğlu, “Silvan halkının seçilmiş iradeleri olarak, belediyeye alınmamış olabiliriz, fakat bu halkın, bu ilçenin meşru, yasal, resmi temsilcileriyiz. Dolayısıyla bizler o binaya girmesek bile halkın içerisinde halkla beraber halkın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Halka hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim