Haber / Fuat BULUT

HDP Genel Merkezi’nin “HDP’liyiz her yerdeyiz” sloganı ile başlattığı “Halkla Buluşma Etkinliği” Bismil’de devam ediyor.

Kampanya kapsamında Bismil eski Belediye Başkanı Orhan Ayaz, görevden alınan meclis üyeleri ve HDP ilçe yöneticileri, pamuk tarlalarında işçilerle birlikte hasat yaptı.

Tarlalarda çalışan işçilerin çoğunun üniversite mezunu öğrenciler olduğunu ifade eden Ayaz, “Aralarında uluslar arası ilişkiler mezunu, eğitim fakültesi mezunu olan bu gençlerimizin ve evine ekmek götürmenin kavgasını veren Bismilli insanlarımızın umutsuzluğu, gelecek kaygısı, adaletsizlik, kardeş kavgası, hayat pahalılığı, irade gaspı, antidemokratik iktidar uygulamaları ve memleketin içler acısı hali sohbetimizin ana konusuydu. Tarla sahibi üreticinin rekolte düşüklüğü üretim maliyetlerini, DEDAŞ’ın elektrik faturaları ve pamuk fiyatlarının düşüklüğü serzenişi ile sohbete katılması bir ironi örneği oldu. Pamuk tarlasında hepimizde oluşan bir ruh hali ile; umutsuzluk, kaygı, yoksulluk, çaresizlik, adaletsizlik ve daha insana dair birçok kırılgan duyguların oluşturduğu bu resim, aklıma Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket isterim’ şiirinin dizelerini getirdi. Bu dilek ve temennilerin coğrafyamızda hayat bulması için biz demokrasi güçlerine çok büyük bir mücadelenin ahlaki sorumluluğunu yüklemektedir.”

Editör: TE Bilişim