Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TIHV) Diyarbakır Temsilciliği ve Hak İnisiyatifi, Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Tabip Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan oda başkanı Elif Turan,  pandemi koşullarında bulaş riskine rağmen gözaltı ve tutuklamaların yaşanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın da, mesleğinin yanı sıra hak savunuculuğu yapan birçok insanın kurban seçildiğini öne sürdü. “Ortada suç ve ceza bağlamında yürütülen bir operasyon yoktu. Operasyon son derece basit iddialar üzerine bina edildi. Bu operasyondan bir süre sonra iki meslektaşımızın Kovid testi pozitif çıktı. Muhtemelen bu virüsü gözaltı sırasında kaptılar. Bu operasyonda bir yandan hukuksuzluk bir yandan da sağlıklı yaşama hakkını ihlali vardı. Hekimlere bu kadar yoğun ihtiyaç duyulan bir zamanda bir hekimin cezaevine konulması büyük bir ayıptır. Bu ayıbın kısa bir zamanda giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kulandı.

  İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun ise mesleğinin gereğini yapmanın soruşturma konusu olmanın son mağdurunun Şeyhmus Gökalp olduğunu öne sürdü. Zeytun, yargının evrensel hukukun emsal kararlarını da dikkate almadığını iddia etti.

Editör: TE Bilişim