Haber / Fuat BULUT

Diyarbakır’da her geçen gün artan koronavirüs pandemisinin etkili olduğu yerlerden birinin de Bismil olduğuna dikkat çeken Orhan Ayaz, yetkililere “acil önlem” çağrısı yaptı.

Görevden alınan Bismil eski Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, yaptığı yazılı açıklamada ilçedeki vaka sayısının çok fazla olduğunu ifade ederek, “Bismil’de ve bağlı mahallelerde adeta alarm zilleri çalmaktadır. İlçe hastanemizde hasta yatırılacak yer kalmamıştır. İlçemizde bin 500’e aşkın hane karantinaya alınmıştır. Günlük 300-350’ye yakın testten yaklaşık 80-100’e yakın test pozitif çıkmaktadır. Her gün ortalama 4 vatandaşımız hayatını kaybetmektedir. İnsanım diyenin yüreğinin kaldıramayacağı bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

“Seferberlik ilan edilmeli”

Siyasal iktidar ve devletin ilgili kurum ve temsilcilerine çağrı yapan Ayaz, açıklamasında şunları söyledi:

“İktidarınızın ve siyasetinizin oy kaygısı ve ekonomik kriz kaygılarının önleneceği bir zaman değil bugünkü yaşadığımız tablo…

İnsanlarımız ölüyor, aileler-haneler yangın yerine döndü, çocuklar yetim kalıyor, kendi siyasal iktidar bekanıza ve dışındaki çevreleri ötekileştirme politikalarınıza hiç olmasa bu süreçte ara verin. Ekonomik kaygılarla ülke ekonomisi riske girer bu da siyaseten bize zarar verir. Kaygınızdan kurtulun. Milyonlarca vatandaşımız bu pandemi sürecinden COVID-19 salgınından dolayı cehennemi yaşıyor.

Başta ilçemiz Bismil olmak üzere tüm ülkemizde, siyasal iktidar ve devlet aklı tüm kesimleri, STÖ, meslek odalarını, esnaf ve sanatkarlar odalarını, tüm siyasi partileri kısacası toplumun tüm örgütlü kesimleri bu sürece dahil edilmelidir. Adeta bir seferberlik ilanına ihtiyaç vardır.

 “Alarm zillerini artık duyun!”

Bismil ilçemizde toplumun yüzde 72 oyunu almış olan partimiz HDP’nin hem ilçe örgütü, hem de seçilmiş Belediye Eş Başkanları ve meclis üyeleri bu sürece dahil edilmemiştir. Bu süreç hamasi nutukların veya samimiyetten uzak tavsiyelerin çözüme katkı sunacağı bir süreç değildir. Alarm zillerini duyun artık..!

Tüm siyasi partiler ve toplumda temsiliyeti olan tüm oluşumlar bir araya getirilmeli, bu görev ise siyasal iktidara düşmektedir. Aksi takdirde bunun vebali de, hesabı da çok ağır olacaktır.”

Editör: TE Bilişim