Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’yı kapsayan Mezopotamya Kültür Rotası projesine yönelik Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu Başkanlığı’nda, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı’nda açıklanan Mezopotamya Kültür Rotası projesiyle alakalı tüm paydaşların katılımıyla Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’nın yönteminin, kapsamının, içeriğinin ve katılımcılarının ele alındığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.   

Yenişehir ilçesinde yer alan bir otelde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Vali Karaloğlu, 7 Kasım tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’dan kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin katılımlarıyla Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı yapmayı planladıklarını söyledi.

“Çok güçlü bir mesaj vermek istiyoruz”

“Hedefimiz Diyarbakır’dan çok güçlü bir mesaj vermek. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de şu anda çok güzel bir huzur ortamımız var. Yakalanan huzur ortamını iyi anlatabilmek için çalıştayın yapılacağı gün verilecek fotoğraf yalnızca Diyarbakır için değil, Türkiye için ve Dünya için de çok önemli” dedi.

Tanıtım vurgusu

Mezopotamya'nın altın üçgeni olarak gösterilen Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da konuyla ilgili çalışmaların kurulan tertip komitelerince yürütülmeye devam ettiğini belirten Karaloğlu, iyi bir iş bölüm ve planlama yapmanın zorunluluğunu dile getirdi.

Çalıştay’da 3 ilin turizm geleceğinin konuşulacağını dile getiren Karaloğlu çalışmaların titizlikle devam etmesini, şehrin tanıtımına yönelik girişimlere ağırlık verilmesini istedi. “Çok güçlü değerler var. Mor Gabrielve Zerzevan başka bir ülkede olsa 10 - 20 milyon insan gelir oraya” diyen Karaloğlu, turizmde yeni trendin Mezopotamya olması için hedeflerinin yüksek, önlerinin açık olduğunu vurguladı.

Karaloğlu’nun konuşmasının ardından Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral tarafından konuyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Maral, çalıştayın nasıl yürütüleceğine yönelik yapılan planlamayla ilgili sunumunda tertip komitelerinin oluşturulduğunu, katılımcı listelerinin hazırlandığını, toplantı yerinin pandemi koşulları da göz önüne alınarak belirlendiğini ifade ederek, gündemin de oluşturulduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim