2,5 ay sürecek olan kursa sınırlı sayıda kursiyer kabul edilecek. 2 sınıf (gruba) ayrılacak olan kursta eğitimler hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, dersliklerinde gerçekleşecek. Başlayan kurs kayıt işlemlerinin ardından eğitim tarih ve saatleri belirlenecek. Eğitim saatleri ve tarihleri kursiyerlere SMS yoluyla bildirilecek.

Kursiyerler A’dan Z’ye işaret dilini öğrenecek

İşaret Dili Kursu’nun eğitmenliklerini alanında uzman Halk Eğitim Merkezi personeli üstlenecek. Kursiyerlere, başlıca el alfabesi, aile ve çevre, zaman terimleri, duygular, okul ve eğitim, taşıtlar, canlılar, renkler, coğrafi terimler, iller, ülkeler, zıt kelimler, spor terimleri, matematik-ölçüler, yiyecek-içecekler, ev eşyaları, sağlık terimleri ve meslekler hakkında eğitimler verilecek. 

Başarılı kursiyerlere sertifika verilecek

Sınırlı sayıda kişinin kabul edileceği İşaret Dili Kursu’ndan yararlanmak isteyenler Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’ne gelerek bizzat başvuruda bulunabilecek.

İşaret Dili Kursu’nu başarıyla tamamlayan kişilere, kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtılacak.

Editör: TE Bilişim