Tüm ilçelerde sırasıyla değerlendirme toplantıları yapan Vali Karaloğlu toplantılarına Kulp’ta devam etti. Değerlendirme toplantısı öncesi içme suyu arıtma tesisi, ipek iplik fabrikası ve Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi ile kara şehitliğinde bir dizi incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, kaymakamlık, Zeyrek Jandarma Karakolu ve İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret etti, esnafların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

İlk ziyaretini Zeyrek Jandarma Karakoluna gerçekleştiren Vali Karaloğlu, görevi başındaki Mehmetçiklerle sohbet etti. Ardından Vali Karaloğlu içme suyu arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Sonrasında Vali Karaloğlu, heyelan bakımından riskli bir bölge olan Kulp’ta heyelana yönelik devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Ağaçlı Mahallesindeki ipek iplik üretim tesisini gezen Vali Karaloğlu, üretimle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Burada çalışanlarla da bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu basına değerlendirmelerde bulundu.

“İpek kozasının yüzde 60’ı Kulp’ta Üretiliyor”

Vali Karaloğlu, Türkiye'de ipek kozacılığının en kapasiteli tesisinin Kulp'ta olduğunu söyledi. Türkiye'de ipek kozasının yüzde 60'ının Kulp’ta üretildiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, ilçede koza üretiminin iplik ve kumaşa dönüştürülmesine kadar bütün aşamaların yapılabildiğini de sözlerine ekledi. Vali Karaloğlu, “Amacımız, Kulp ilçesinde ipekçiliği geliştirmek. Bu sene vatandaşımız Kulp'ta 5 milyon lira civarında ipek kozacılığından para kazandı. Amacımız hem koza üretimini artırmak hem de koza tarımıyla uğraşan çiftçi sayısını artırmak. Ürünleri modaya daha uygun hale getirerek, ipek kozasını, böcekten podyuma kadar bütün safhasını Diyarbakır'da, Kulp'ta üretmek istiyoruz” dedi.

Vali Karaloğlu, daha sonra ilçe merkezinde bulunan Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu. İpek dokuma, el sanatları kursları ve dokuma atölyelerini tek tek gezen Vali Karaloğlu, kadınlara verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim