Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır  Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi ortak bir açıklama yaparak vatandaşları koronavirüse karşı uyardı.

Koronavirüse karşı taziye evlerinin kapatıldığını belirten Diyarbakır’daki işveren örgütleri, düğünlerin yapılmaması, yaşlıların ve çocukların dışarı çıkmaması için uyarılarda bulundu. 

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri doğrultusunda Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temsilcileri, alınacak tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. İşveren örgütleri, salgın tehdidini en az zararla atlatma ve ölümlü vakalarının yaşanmaması için şu uyarılarda bulundu:

 “* Halka açık taziye evleri 17 Mart itibariyle ikinci bir emre kadar kapatılmıştır. Bu tedbire ek olarak evlerde de taziye ziyaretlerinin yapılmamasını, vatandaşlarımızın evlerdeki taziyelere gitmeyerek telefon ile taziye mesajlarını iletmeleri,

 * Düğün ve benzeri toplumsal dayanışmayla yapılan etkinliklerin evlerde ve açık alanlarda bile olsa yapılmaması,

 * Risk grubu olarak kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın acil durumlar dışında evlerinden çıkmamaları,

 * Okulların tatil edilmiş olması münasebetiyle zorunlu haller dışında çocukların evde kalarak dinlenmeleri,

 * Virüsün hava ve temas yoluyla bulaşması mümkün olduğundan yakın temaslardan kaçınmaları,

 * Ev ve işyerlerinin maximum düzeyde hijyenik ortamlar oluşturmaları, ellerini sıkça yıkamaları,

 * Diyarbakır esnafımızın kendi çalışanları ve iş yerlerinin hijyenine özel bir hassasiyet göstermeleri hususlarında tüm vatandaşlarımızı gerekli hassasiyetleri göstermeye, yapılan uyarılara titizlikle uymaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim