İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Kasım ayı İş Cinayetleri Raporu'nu yayınladı. Yazılı açıklama ile yayınlanan rapora göre Kasım ayında en az 294 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, yılın ilk on bir ayında ise en az 2 bin 32 işçinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Yayınlanan raporda iş cinayetlerinin en fazla koronavirüs salgını nedeniyle yaşandığına dikkat çekildi.

  İşçi cinayetleri raporuna göre Kasım ayında hayatını kaybeden 294 emekçinin 248’nin ücretli (işçi ve memur), 46’sının ise kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluştuğu bilgisi verildi. Raporda hayatını kaybedenlerin 21’inin kadın işçi olduğuna dikkat çekilerek, kadın işçi cinayetlerinin tarım, ticaret/büro, metal, sağlık, konaklama ve belediye işkollarında gerçekleştiği belirtildi.

 141 kişi 51 yaş üstü

 Raporun devamında Kasım ayında yaşanan iş cinayetlerine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

 “* Üç çocuk işçi can verdi. Çocuk işçi cinayetleri tarım, kimya ve konaklama işkolunda gerçekleşti.

 * 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 141 emekçi bulunuyor: Çiftçi ve esnaflar ile tarım, gıda, maden, tekstil, ağaç, iletişim, ticaret/büro/eğitim, metal, inşaat, taşımacılık, gemi/tersane, sağlık, güvenlik ve belediye işçileri.

 * 4 göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti: 2’si Suriyeli, 1’i Özbekistanlı, 1’i Ukraynalı.

 * Ölen işçilerin 23’ü sendikalı. Sendikalı işçiler iletişim, eğitim, metal, sağlık, güvenlik ve belediye işkollarında çalışıyordu.”

Editör: TE Bilişim