DİYARBAKIR - Basın  açıklamasını yapan HÜDA PAR GİK Üyesi Faruk Dinç, Fransa'nın İslam'a karşı düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çektiğini belirterek, "Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa'nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam'a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi.

Fransa'daki bütün cami, lokal, okul ve kurumlar izin, her türlü kontrol ve ağır denetimlere tabi tutulmakta olduğunu hatırlatan Dinç, "İslam'a ve kutsal değerlerine her türlü hakaret ve düşmanlık himaye görürken Filistin'i işgal eden, soykırım uygulayan siyonist rejimi eleştirmek ise antisemitizm diye yasaklanmıştır. Bununla birlikte Fransa Başkanı Macron, 'Fransa Müslümanı' adıyla kendilerine göre bir Müslüman tipi oluşturmaya çalışmaktadır. İçişleri Bakanı ise market raflarında 'helal gıda' reyonunun bulunmasını hazmedemediğini, Charlie Hebdo'nun rezil karikatürlerinin okullarda öğrencilere gösterileceğini ve kitaplara girebileceğini söylemektedir" şeklinde konuştu.

Bütün bunlar İslam ve Müslümanlara açılan topyekûn bir savaş olduğunu belirten Dinç, “Avrupa ülkelerinde Müslümanlara mal edilmeye çalışılan şaibeli saldırıların İslam'ı Batı'da yok etme projesinin bir parçasıdır” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim