Haber Merkezi

DİYARBAKIR’IN Merkez Yenişehir ilçesinde ikamet eden 52 yaşındaki Musa Acar (52), çalıştığı özel bir şirkette hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı.  Atılması sonrası iş bulmakta zorluk çeken Acar, 5 çocuğu ile hayatta tutunmaya çalıştı. Çocuğunun ayakkabısı olmadığı için okula gitmek istemediğini belirten Acar, yetkililerin kendilerine yardım etmesini bekliyor.

Yaşadığı zorlu dönemle ilgili konuşan baba Acar, çalıştığı özel kurumun hiçbir gerekçe göstermeden kendisini iki yıl önce işten çıkardığını belirterek, “Özel bir firma olduğu için bütün herkesi işten çıkarıyordu, daha sonra yine işe alıyordu. Ama beni işten attıktan sonra artık geri almadılar. Biz ilgili kuruma birkaç kez müracaatta bulunduk, hak ve hukukunuz yok yanımızda diyerek bizleri kapı önüne bıraktılar ve o günden bugüne işsizim" dedi.

Bana bir iş verin

Maddi durumunun çok düşük olduğunu kaydeden Acar, "Televizyon bile bozuldu onu yapacak param daha yok. Oğlum okula gitmiyordu ben onu zorla gönderdim. Sebebi ise ayakkabısı yoktu. Yağmur çamur olduğundan hasta olma korkusu ile gitmiyordu. Ben kendisine dedim oğlum git bugün Allah büyüktür. Elbet bir gün Allah rızkımızı verir bize. Yetkili kurumlardan rica ediyor ve duyuruyorum, bana yardımcı olun, ben o kadar bakabiliyorum. Yeter ki bana bir iş versinler ve ben bir yardım istiyorum, başka hiçbir şey istemiyorum" diye konuştu.

Yakacak odun ve kömürleri olmadığı için evin duvarlarının nemli olduğunu gösteren Acar, buzdolabının da çalışmadığından dolayı yiyecek bırakamadıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim