Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediyesi, belediye sınırları içerisinde yer alan Karacadağ’a ait  yer altı kaynaklarını ve coğrafi tescilli ürünlerle ilgili projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Geçen yıl kurduğu asfalt plent ve taş kırma eleme tesisi ile dünyanın en kaliteli sıcak asfaltı ham maddesi olarak kabul edilen Karacadağ bazalt taşından sıcak asfalt üretmeye başlayan ve bu asfalt ile cadde ve sokakları asfaltlayan Bağlar Belediyesi, şimdi de  taşlardan temizlediği tarım arazilerini tarım ekonomisi fırsatına çeviriyor.

Belediye, taşlardan temizlediği  arazilerde ilk etapta bin dönümlük alanda tescilli Karacadağ Pirinci ekimine  başladı. Bu çevrede ayrıca süt ürünleri ve tescilli Karacadağ Örgü Peyniri üretimi yapılacak.

Üretim yapılan arazide startı verildi

Proje ağırlıklı olarak kadın istihdamına yönelik olacak. Belediye, buradan üretilecek Karacadağ Pirinci’ni ve Karacadağ Peyniri’ni doğrudan halka arz edeceği gibi, bu iş için pazar alanı oluşturarak gelir elde ederek kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Pirinç üretimine başlanan bölgede incelemelerde bulunarak projenin startını veren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bir süre pirinç ekim çalışmalarına da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediyelerden rutin hizmetlerin dışında gelir getirecek ve ekonomik hayata katkıda bulunacak projeleri hayata geçirmelerini de istediğini belirten Başkan Beyoğlu, bu amaçla Karacadağ Bölgesi’ne ait yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirerek tarıma, ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

“Devletin yükünü azaltan belediye olacağız”

Beyoğlu, “Karacadağ'ımızin taşı toprağı altın gibidir. Burada çok önemli yer altı ve yer üstü kaynakları ile tarım ürünleri potansiyeli var. Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda güzel hizmetler yapıyoruz. Geçen yıl burada kurmuş olduğumuz asfalt plent ve taş kırma eleme tesisi ile ilk defa Karacadağ bazalt taşından asfalt üretmeye başladık. Dünyanın en kaliteli asfaltı ile cadde ve sokaklarımızı asfaltlarken, belediyemizi ekonomik bir yükten de bertaraf ediyoruz. Yılda 600 bin ton sıcak asfalt üretiyoruz. Taşlardan temizlediğimiz arazileri tarımsal üretime çevirmek istedik ve şimdi de burada tescilli coğrafi markalarımız olan Karacadağ Pirinci ve Örgülü Peyniri’ni üretmeye başlıyoruz. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla yaptığımız protokol ile bu önemli üretim projesine başladık. Batıya giden insanlarımızın götürdüğü hediyeler arasında Karacadağ pirinci ve Karacadağ Örgü Peyniri vazgeçilmez bir yer tutuyor” diye konuştu.

Beyoğlu, “Tamamen organik ve birinci  sınıf kaliteden oluşacak ürünlerimizi doğrudan halkımıza arz edeceğimiz gibi uygun fiyatlarla satarak belediyemize gelir kazandıracağız, ülkemizin ve kentimizin ekonomisine katkıda bulunacağız. Buralarda yaşayan insanlarımız kazanacak. Devletimize yük olan değil, devletimizin yükünü azaltan belediye olacağız. Hasat zamanı inşallah çok daha güzel bir tablo ile karşılaşacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim