Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ,Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber ile İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman,Karacadağ bölgesine çıkarma yaparak vatandaşlarla bir araya geldi.

Bölgenin önemli kanaat önderlerinden Ahmet Karacadağ'ın davetlisi olarak Alatosun Mahallesini ziyaret eden Güzeloğlu ve beraberindekiler, Hz. Muhammed’in soyundan gelen Seyyit  İbrahim türbesini ziyaret ederek dua etti ve köyde kurulan yer sofrasında vatandaşlarla birlikte yemek yedi.

Bölgenin önemli din adamlarından olan Seyyit İbrahim Hazretlerinin torunu ve kapatılan Alatosun beldesinin eski belediye başkanı Ahmet Karacadağ ile bölge halkı tarafından karşılanan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ile beraberindekiler, dün öğle namazını mahalle camisinde kıldıktan sonra kanaat önderi Ahmet Karacadağ'ın evinde kurulan köy sofrasına misafir oldu.

Yemekten sonra çevre köylerin muhtarlarıyla bir araya gelen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu, köylerin sorunlarıyla ilgili talepleri dinledi.

Çevre köylerin muhtarlarıyla buluşma

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Güzeloğlu, Beyoğlu ve beraberindekiler, Alatosun beldesinde bulunan ve 18.yüzyılda yaşamış olan Seyyit İbrahim Hazretlerinin türbesini de ziyaret ederek dua etti.

Türbenin tarihi hakkında Ahmet Karacadağ'dan bilgi alan Güzeloğlu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mesafe tanımadan vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

“Vali Bey,Diyarbakır Aşığıdır "

Karacadağ buluşmasını değerlendiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu büyük bir aşk ve enerji ile Diyarbakır'a hizmet ediyor.Çok güzel bir buluşma oldu.Kendisinin önderliğinde,bilgi ve birikiminin ışığında tüm bölgelerimize hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim