Büyükşehir Belediyesi’nin yakın zamanda Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmete açtığı bin 500 öğrenci kapasitesine sahip olan, lise ve lise mezunu gençleri üniversite sınavlarına ücretsiz şekilde hazırlayan Akademi Lise’de eğitimler devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur ilçesinde yer alan Akademi Lise’yi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Karaloğlu’na Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Daire Başkanları eşlik etti.

Akademi Lise’nin eğitim ve belirli aralıklarla gerçekleştirilen kültür faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, daha sonra gençlerle sohbet etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette Karaloğlu, gençlere gelecek yaşamlarıyla ilgili deneyimlerini aktardı. Gençlere kariyer planlamasıyla ilgili düşüncelerini soran Karaloğlu, sınava girecek olan öğrencilere sistemli çalışmaları gerektiğini belirterek başarılar diledi. Akademi Lise eğitmenleriyle de bir süre görüşen Karaloğlu, Bilgi Evi ve Akademi Lise benzeri eğitim yuvalarını yaygınlaştırarak kentin eğitimde başarı grafiğini yükseltmeyi planladıklarını söyledi.

Akademi Lise eğitmenleri ve öğrenciler, yapılan ziyarettin moral ile motivasyonlarını artırdığını ifade ederek kendileriyle yakından ilgilenen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim