Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerle bir araya geldi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Gazi Köşkü'nde gençleri ağırlayan Karaloğlu, gençlerle tek tek sohbet etti, onlara Diyarbakır'ı ve Diyarbakırlıları anlattı.

Vali Karaloğlu, "'Diyarbakır' denilince insanların zihnine düşen bir algı var. Ama geldiniz, 3 gündür bizimle berabersiniz. Gördünüz ki ne Diyarbakır'da ne de Diyarbakırlı da problem var. Allah'a hamdolsun Diyarbakır huzurun, güvenin yüksek olduğu illerimizden biri. Diyarbakır insanı dünyanın en misafirperver insanı. O zaman bu kötü algıyı yok etmek, ortadan kaldırmak öncelikle gençlerin görevi" diye konuştu.

Diyarbakır'ı ziyaret eden gençleri fahri Diyarbakırlı ve Diyarbakır elçisi olarak gördüklerini dile getiren Karaloğlu, gençlerden çevrelerine Diyarbakır'ı anlatmalarını, memnuniyetlerini dile getirmelerini istedi.

Karaloğlu, Diyarbakır'ı medeniyetin, kültürün ve inancın çok önemli bir eşiği olarak nitelediklerini aktararak, "Anadolu herkesin ortak değeri. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmiyor. Bu toprakların evladıyız. Bizim medeniyetimiz İslam medeniyetidir. Devletimiz Türkiye Cumhuriyetidir. Bayrağımız birdir. Bu bayrak altında herkes eşit, hür, onurlu vatandaştır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın tarihi, kültürel değerlerine ve gastronomisine de değinen Karaloğlu, Diyarbakır'ın medeniyet tarihine katkısını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ta Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen sohbet programında 81 ilden gençlerle bir araya gelmiş, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Diyarbakırlı Yusuf Özkılıç'ın salondaki gençleri kente davet etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'O zaman davet sizden, ağırlamak bizden.' diyerek, Vali Münir Karaloğlu ile görüşerek organizasyonun yapılması talimatını vermişti.

Editör: TE Bilişim