Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin önceki gün gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurulu, mevcut Başkan Abdullah Çetinkaya ile eski Başkan Yardımcısı Mustafa Aslanhan’ı karşı karşıya getirdi. Aslanhan’ın mevcut yönetimin azledilmesi ve seçimin yapılması için verdiği önergenin 54’e karşı 87 oyla kabul edilmesinin ardından olaylar çıktı. 

Diyarbakır İl Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda ilk olarak Divan Üyeleri için seçim yapılmış, Aslanhan’ın Divan için önerdiği liste 86 oy alırken, Çetinkaya’nın listesi ise 74’te kalmıştı. Yolsuzluk iddiaları nedeniyle Olağanüstü Kurul’da mevcut yönetimin azledilmesini ve seçimin mevcut üyelerle yapılmasını isteyen Aslanhan’ın önergesi de 54’e karşı 87 oyla kabul edilmişti.

Muhtar kör olabilir

Yaşanan gerginliğe polisin müdahale etmesinin ardından Genel Kurul’un yapıldığı Tarım İl Müdürlüğü bahçesi karıştı. Taraflar tekme ve yumruklarla kavga etti. Olaylar sırasında Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin eski Başkan Yardımcısı Mustafa Aslanhan’ın kulak zarı patladı, yaralanan 20 kişi hastanelere kaldırıldı.

Olaylar sırasında Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Turan’ın 6 yerinden bıçaklandığı, iki gözüne isabet eden demir çubuklar nedeniyle görme kaybı yaşadığı öğrenildi. Gazetemize konuşan Turan’ın yeğeni Rıdvan Turan, amcasına ilk müdahalenin Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldığını belirterek, “Amcamın şu iki gözü görmüyor. Göz altındaki elmacık bölgesine yakın yerde kırıklar var. Gaziantep’e sevk edildik. Burada NCR International ve Gaziantep Göz Hastanesi’nde gerekli muayeneler yapıldı. Ameliyat olması gerekiyor. Gerekli yerlere şikayetlerimizi yapacağız. Yapanların derhal yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Bu arada yüzlerce kişinin karıştığı kavga ile ilgili gözaltına alınanların olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Aslanhan: Kayyum atanmasını bekliyoruz

Gazetemize konuşan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin eski Başkan Yardımcısı Mustafa Aslanhan da Olağanüstü Genel Kurul’da yönetimin azledildiğini ve seçimin yapılması kararının alındığını ifade ederek, “Bunu hazmedemediler. Yasal süreci başlattık. Abdullah Çetinkaya bu birliğin başkanı değil artık. Güvenlik gerekçesiyle iptal edilen seçime kadar kayyumun atanmasını bekliyoruz. 3 kez saldırı girişiminde bulundular. Biz yine de metanetimizi koruduk. 10’dan fazla yaralı var. Hastanede darp raporları aldık ve karakolda şikayetçi olduk. Sürecin işletilmesini bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim