Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Trafik kurallarına aykırı olan, sık sık kazalara sebep olup vatandaşların şikayetlerine konu olan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişindeki kavşakta Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatları ile başlanan çalışmalarda sona gelindi.

Güzeloğlu'nun 21 Kasım günü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde bulunan kavşakta yaptığı basın açıklamasının ardından çalışmaların startı verildi. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin soğuk ve yağışlı havalara rağmen aralıksız sürdürdüğü çalışmalarda sona gelindi.

Yol genişletme, orta göbek ve  refüj çalışmasını tamamlayan ekipler, kaldırım çalışmasıyla birlikte kısa zamanda çalışmayı tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacak.

‘Kavşak yatırım bedeli 1 milyon 600 bin TL’

Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarla birlikte yılda 2 milyon 600 bin kişiye hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişindeki kavşakta yapım çalışması, yol altyapısı, kaldırım bordür düzenlemesi ile birlikte 1 milyon 600 bin Türk Lirasına mal edilirken, düzenleme ile birlikte güvenli ve konforlu bir trafik akışına kavuşacak.

Editör: TE Bilişim