Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ve Kaymakamlığı işbirliğiyle 15-18 Eylül tarihleri arasında organize edilen “Uluslararası Çağrılı Fotoğraf Günleri” sona erdi.

Diyarbakır ve Kayapınar'ın kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin tanıtımını yapabilmek ve kentin fotoğraf arşivini yeni eserlerle zenginleştirebilmek amacıyla düzenlenen organizasyonda fotoğrafçılar, 3 gün boyunca Kayapınar’daki kültürel ve doğa yerlerini fotoğrafladılar.

MUHEISEN FOTOĞRAFLARINI VE ÖYKÜLERİNİ ANLATTI

Kayapınar’ın tanıtımına büyük katkı sunan organizasyon düzenlenen ‘Fark Yaratmak’ konulu söyleşi ile sona erdi. Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Pulitzer ödülünü 2 kez alan dünyaca ünlü fotoğrafçı Muhammed Muheisen, fotoğraf sanatçıları ve davetliler katıldı.

Kayapınar Belediyesi Müzik Topluluğu konseri ve ardından erbane dinletisi ile başlayan söyleşide  sahneye çıkan Muhammed Muheısen, 22 yıllık kariyerindeki çalışmalarının yer aldığı fotoğrafları ve öykülerini fotoğraf severler ile paylaştı.

Yoğun ilgi gören söyleşide organizasyona katılımlardan dolayı Muheısen ve diğer fotoğraf sanatçılarına plaket taktim edildi.

Editör: TE Bilişim