Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ilçede bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen işleri Müdürlüğü ekipleri kent merkezi ve kırsal mahallelerde bozuk kaldırım kalmaması adına hummalı biçimde çalışıyor.

Çalışmalar kapsamında zarar görmüş ve yıpranmış durumda olan kaldırımların yenilenmesinin yanı sıra açılan yeni imar yollarına da yeni kaldırım düzenleme ve döşeme çalışması yapılıyor.

Fen işleri Müdürlüğü yetkilileri, kaldırım çalışmalarının belirlenen ihtiyaçlar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda ilçe kent merkezi ve kırsal mahallelerde devam ettiğini ifade ederek, yılsonuna kadar Kayapınar genelinde 355 bin metrekare kaldırım çalışmasının yapılacağını belirttiler.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, Vatandaşların ulaşımlarını emniyetli bir şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla engelli standartlarına uygun olarak kaldırım çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, “Belediye olarak kent genelinde kırsal mahalle, kent merkezi ayırımı yapmadan yol-kaldırım çalışmalarına önem veriyoruz. Kaynaklarımızı etkin ve verimli şekilde kullanarak daha yaşanabilir bir Kayapınar için çalışıyoruz her şey halkımız için” dedi.

Editör: TE Bilişim