Mehmet Masum SÜER / Özel haber ve fotoğraflar

DİYARBAKIR- Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, önceki hafta sonunda Sason’daki Mereto dağına yapılan tırmanış ve Çermik ilçesindeki Şeyhandede şelalesi kanyonundaki yürüyüşten sonra geçen hafta da bir ilki gerçekleştirerek, Dicle ilçesindeki Kelekçi kanyonuna ilk kez sportif amaçlı toplu bir yürüyüş gerçekleştirdi. 77 dağcı doğa severin katıldığı zorlu yürüyüşte 10 kilometrelik parkur başarıyla tamamlandı, vadideki doğal güzellikler keşfedildi ve piknik yapıldı.

Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı beldesinde, Bükardı bahçelerine inen tarihi antik patikalardan inilerek başlayan yürüyüş bahçelerde ve Dicle’nin Kelekçi köyüne kadar uzanan 10 kilometre uzunluğundaki Kelekçi kanyonu boyunca devam etti. Doğa Sporları Kulübü yöneticileri ve görevlileri Eray Karahan, Hasan Arzakçı, Kadri Sencar ve Mücahit Akkuş ile Semra Bozkır’ın yönettiği ve 77 doğa severin katıldığı zorlu yürüyüş, grubun Kelekçi köyüne ulaşmasıyla tamamlandı. Yürüyüşe katılanlar yol boyunca doğal güzellikleri keşfederek suya girip yüzdü, piknik yaptı ve eğlendi.

Etkinliğin yöneticilerinden Eray Karahan, Kelekçi kanyonunda ilk kez sportif amaçlı toplu bir hikingin (sportif amaçlı yürüyüş) yapıldığını belirterek şu bilgileri verdi:

“Bu etkinliklerle amacımız hem doğa severleri doğal güzelliklerle buluşturmak hem de haftada bir de olsa spor yapmalarını sağlamaktır. Tabii ki her etkinliğimiz yeni dostlukların, arkadaşlıkların oluşmasına da zemin yapıyor. atıyor. Kanyona giriş yolunun hemen başındaki antik patikalardan inmek hepimizi heyecanlandırdı ve mutlu etti. Kelekçi kanyonunda ilk kez böyle bir itkenlik yapıldı.

Parkur çok zorluydu, çoğu yerde patika bile yoktu, arkadaşlar sarp kayalıkları ve taşları aşmak zorunda kaldı. Kimi yerlerde iniş ve geçişler çok riskli olmasına karşılık katılımcılardan kimse zarar görmeden parkuru başarıyla tamamladık. Kanyonun yürüyüş dışında yüzme ve kano sporlarına da uygun bir yer olduğunu belirledik. İlerde bu amaçlarla da etkinlikler düzenlenebilir.

Editör: TE Bilişim