Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnaf, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile iş yerlerinin girişini Türk bayrakları ile donattı.

Yıllardır asamadıkları bayrakları tekrar asmaya başladıklarını ifade eden Sur Esnafı Umut Karahan, "Sıkıcı ve yaşanmasını istemediğimiz olaylardan dolayı uzun zamandır iş yerlerimize bayrak asamıyorduk. Sıkıntılarımız vardı ve bu sıkıntılarımız çözüldü. Rabbim bir daha yaşatmasın. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bayraklarımızı astık” dedi

Balkonlardan eşlik ettiler

Diyarbakır'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu halk oyunları gösterisiyle yaşadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halay Gençlik Spor Kulübü ekipleri ise, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kentin farklı noktalarında yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Evlerinin balkonlarında bayram coşkusuna eşlik eden vatandaşlar ise, Türk bayrakları sallayarak, halk oyunu ekibine eşlik etti. Halk oyunu ekibi Ekipler, gösterilerini koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve eldiven takarak, sosyal mesafe kurallarına uyarak sergiledi.

Ayrıca gece saat 22.00’a kadar kentin farklı noktalarında Valilik tarafından üstü açık otobüslerle şehrin çeşitli semtlerinde konserler verildi. Halk hem sokakta hem de evlerinin balkonlarında konserlere eşlik ettiler.

Editör: TE Bilişim