KESK Amed Şubeler Platformu, konfederasyonun kuruluşunun 25’inci yılına ilişkin kutlama mesajı yayınladı. Mesajda, KESK’in çeyrek asırdır kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi olmaya devam ettiği belirtilerek, “25'inci kuruluş yıldönümümüzü pandemi ile birlikte sınıfsal eşitsizliklerin daha da derinleştiği, neo liberalizmin pandemiyi de sömürünün yaygınlaşması ve kârın maksimize edilmesi için fırsata çevirmeye çalıştığı,  yüzbinlerce emekçinin işten çıkarıldığı, gelir bölüşümü adaletsizliğinin arttığı, yoksulluğun, yoksunluğun, mülksüzleştirmenin hiç olmadığı kadar yaygınlaştığı, sosyal güvenlik haklarının her gün biraz daha budandığı, emekliler bir yük olarak görüldüğü. Bu yüzden salgında en çok yaşlı nüfusun yaşamını yitirdi. Kadın bedenine ve emeğine yönelik saldırıların zirve yaptığı bir süreçte kutlamaktayız. Bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, bu vesile ile mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı haykırdığımız, azmimizi bilediğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür!” denildi.

ŞANLIURFA

KESK Urfa Şubeler Platformu, konfederasyonun kuruluşunun 25'inci yılını yaptıkları basın toplantısı ile kutladı. SES Urfa Şubesinde bir araya gelen sendika üyeleri adına konuşan KESK Urfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eylem Salar, bunun sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme kararlılıklarını haykırma günü olduğunu söyledi.

VAN

KESK Van Şubeler Platformu, 25’inci yıl dönümlerine ilişkin şube binalarında açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Dündar, 25'inci yılını pandemi koşulları ve zor şartlarda kutladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim