Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen eğitimcilere ilişkin Eğitim Sen 1 Nolu Şube’de basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Zuhal Sezer, OHAL KHK’leri ile MEB’den 34 bin 393 kişinin ihraç edildiğini söyledi.

Sezer, oyalanmadan haksız hukuksuz ihraçların görevlerine iade edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Herkesin çok iyi bildiği gibi, hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmayan tüm kararlar yasa dışıdır. Bu nedenle KHK ihraçlarının hukukla, adaletle açıklanacak hiçbir yanı yoktur. Kamuda yaşanan ihraçların niteliğine, kararların alınış şekline, ihraç edilenlere ‘savunma hakkı’ bile tanınmamasına bakıldığında OHAL ve KHK’lara gerekçe olarak gösterilen ‘darbecilerle mücadele’ söyleminin gerçeği yansıtmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

Eğitim emekçileri hakkında yürütülen soruşturmalara dikkat çemen Sezar, "Bugüne kadar haklarında soruşturma yürütülen ve savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilen, aralarında Eğitim Sen üyelerinde bulunduğu, on binlerce eğitim ve bilim emekçisinin görevlerine geri dönmesinin önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bu açık gerçeğe rağmen, arkadaşlarımızın görevlerine başlatılmaması hukuksuzluğun geldiği noktayı göstermektedir " dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim