Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, Türk Kızılay’ının, ulusal ve uluslararası alanda insani yardımda markalaşmış bir kurum olduğunu belirterek, "Bu da milletimizin paylaşma ve yardımlaşma konusundaki hassasiyeti ile gerçekleşmiştir. Silvan'da da bir başlangıç yapılmıştır. Bağışların bereketli olmasını ve daha çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşılmasını diliyorum" dedi.

Silvan İlçesinde Kızılaycılık faaliyetlerini gerçekleştirecek, ihtiyacı olan ile yardımseverleri bir araya getirecek şubenin açılışına; Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Yılmaz, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Jandarma Albay Haydar Onur Şehitoğlu, AK parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Suna Kepolu Ataman, AK Parti Silvan İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan, Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, Kızılay Diyarbakır İl Başkanı Mesut Işık, Silvan ilçe Emniyet Müdürü Hakan Hilmi Yaman, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Adalet Gökcan, Sivil Toplum Kuruluşları, Silvanlı İşadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, Türk Kızılay'ının, ulusal ve uluslararası alanda insani yardımda markalaşmış bir kurum olduğunu belirterek, "Bu da milletimizin paylaşma ve yardımlaşma konusundaki hassasiyeti ile gerçekleşmiştir. Silvan'da da bir başlangıç yapılmıştır. Bağışların bereketli olmasını ve daha çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşılmasını diliyorum" dedi.

Kızılay Silvan Şube Başkanı Mehmet Metin Kılıçaslan, Türk Kızılay'ının milleti bir araya getiren ortak değerlerden olduğunu ifade ederek, "Kızılay, imkanlar doğrultusunda gerek maddi gerekse manevi şekilde desteklenmelidir. Silvan ilçemize hizmet verecek olan şubemiz ilçemize hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

Kızılay Diyarbakır İl Başkanı Mesut Işık  ise, şubenin hizmete girmesiyle, ilçede Kızılay faaliyetlerinin daha dinamik hale geleceğini kaydetti. Amaçlarının daha fazla insana yardım eli uzatmak olduğunun altını çizen ışık, "Daha çok kişiye ulaşarak olası afet zararlarını azaltmak, daha çok insandan kan ve kök hücre bağışı alarak hastalara, yaralılara şifa vermek en büyük hedefimiz. Bu konuda gönüllü çalışmak isteyen Silvanlı sakinlerini de şubemize bekliyoruz. Başkan Mehmet Metin Kılıçaslan ve ekibine başarılar diliyor, burada iyi işler yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti.

Cami Mahallesi Azizoğlu Caddesi üzerinde hizmete açılan Türk Kızılay Silvan Şube Başkanlığı'nda, ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılacak, ulusal ve uluslararası kampanyalar yürütülecek, afet ve Kızılaycılık faaliyetleriyle ilgili seminer ve eğitimler düzenlenecek. Ayrıca, dönem dönem kan bağışları kabul edilecek.

Bu arada, Kızılay Silvan Şube Başkanı Mehmet Metin Kılıçaslan, tarafında Silvan kaymakamı ve Belediye başkanı Murat Öztürk’e katkılarından dolayı plaket verirken, Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, Kızılay Diyarbakır İl Başkanı Mesut Işık’a ahşaplara işlenmiş Silvan simgesi olan tarihi Malabadi köprüsü ve Kırık Minare hediye etti.

Editör: TE Bilişim