DİYARBAKIR - Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de görülen Covid-19 salgınının Diyarbakır’da yayılımını engellemek ve yarattığı olumsuz etkileri en aza indirebilmek amacıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanları tarafından kullanılması amacıyla Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü’ne 10 bin adet tek kullanımlık tulum ve yine 10 bin adet tek kullanımlık cerrahi box önlük alım ihalesi gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Kamu tasarrufu da göz önünde tutularak, yapılacak ihale öncesi söz konusu malzemelerle alakalı 8 firmadan fiyat bilgisi alınarak piyasa araştırması yapıldı. Ayrıca malzemelerin piyasadaki yaklaşık maliyetinin 440 milyon 791 bin 67 TL olduğu tespit edilmiş.

12 firma malzeme alım ihalesi için davet edilmiş olup gerçekleştirilen ihale sonucunda söz konusu malzeme alım ihalesini 327.500,00 TL tutarlı teklifle MU AY İnşaat Gıda Temizlik Nakliye Hafriyat Reklam Otomotiv İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi almıştır.

İhale sonucu, piyasa araştırması sonunda ortaya çıkan yaklaşık maliyet tutarından yüzde 25,7’lik bir tasarruf sağlanmıştır” denildi. 

Editör: TE Bilişim