Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Görece Köyü'nde iki yıl önce bir çimento fabrikasına ait taş ocağı, köylüleri isyanın eşiğine getirdi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişilik grup, Elazığ Caddesi üzerinde bir araya gelerek Adliye binasına yürüyüş yaptı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, "Devlet taş ocağını kapatsın", "Bu zulüm yeter" şeklinde slogan attı.

Adliye önünde bir süre bekleyen kalabalık grup, daha sonra yetkililerle görüşmek üzere polis memurları tarafından Adliye Binası’na alındı. Grup adına gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e açıklama yapan köy sakinlerinden Necdet Yıldız, iki yıl önce faaliyete başlayan taş ocağı nedeniyle tarım ve hayvancılık yapamadıklarını ve köy mezarlığındaki iki mezarın tahrip edildiğini söyledi.

"Savcılığa dilekçe verdiler"

Daha önce savcılığa dilekçe verdiklerini, konuyu Çınar İlçe Kaymakamlığı'na aktardıklarını ifade eden Necdet Yıldız, şöyle devam etti: "2 yıldır köyümüzde bir çimento fabrikası  var. Tarımcılık öldü, tarımsal faaliyet yapamıyoruz. Kaymakama gittik yine çözüm bulamadık. Bu işletmenin kapanmasını istiyoruz. Köy mezarlığındaki iki çocuk mezarı tahrip oldu. Daha önce dilekçemizi verdik savcılığa ama bir çözüm getirilmedi. Artık yeter diyoruz. Talebimizi bir kez daha yeniledik. Bu maden ocağı kapatılsın."

Editör: TE Bilişim