Haber / Ümit Taylan Acar

Diyarbakırlı Ressam Öznur Mehmetoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kendi eserlerinden oluşan ilk kişisel resim sergisini açtı. 30 eserden oluşan sergi, 7-18 Haziran arası Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi'nde herkese açık olacak.  Resim sergisi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti Bağlar İlçe Teşkilatı ve  Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ali Çelik katıldı.

2019 Bic Kids Türkiye 5. Ulusal Resim Yarışması’nda altın madalya alarak Türkiye birincisi olan Diyarbakırlı Öznur Mehmetoğlu, bugüne kadar birçok karma sergiye katılarak başarı belgesi aldı.

Pandemi nedeniyle online üzeri sergilediği resimlerle ilgi toplayan küçük Öznur hedefine bir adım yaklaşmış oldu.  Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi'nde açmış olduğu ilk kişisel resim sergine ilk günden sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Bilim ve Sanat Merkezi'nde resim eğitimi alan Öznur Mehmetoğlu, en büyük hedefinin ülke sınırlarını aşmak, uluslararası alanda adından söz ettirecek büyük başarılar elde etmek olduğunu ifade etti. Diyarbakırlı Ressam Öznur Mehmetoğlu, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye’sinin katkılarıyla 6 yaşımdan bugüne kadar çizdiğim resimlerimi online üzeri sergilemeye başladım. İlk online sergim 21 eserden oluşuyordu. Şimdi ise büyük hayalimi gerçekleştirmiş oldum. İlk kişisel sergimde 30 eserim sergilenmekte olup sanatseverlerin sergimi ziyaret etmelerini bekliyorum. İlk kişisel sergimi şu an sergi olarak yapıyorum. En büyük hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Bu zaman içinde her zaman yanımda olan, ellerinden gelen her türlü imkanı bana sunan ailem, bir an olsun desteğini esirgemedi” dedi.

Küçük Ressamın babası Aziz Mehmetoğlu ise, kızı Öznur’un açmış olduğu ilk kişisel resim sergisinden dolayı çok heyecanlı ve mutluğu olduğunu dile getirerek, “Kızım sanat hayatına 6 yaşında adım attı. Onun daha o yaşta sanata ilgi duyması benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır, onunla gurur duyuyorum. Gerçekten onun bu başarısından çok mutluyum, heyecanlıyım. Gelecekte büyük sergiler açmasını dilerim ve onun bu alanda ilerlediğini görmek, gelişmesine tanık olmak harika bir duygu olduğunu söylemek isterim” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim