Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, pandemi nedeniyle ara verdiği meslek edindirme kurslarını yeniden açıyor. İŞKUR işbirliğiyle açılacak olan kursların eğitimleri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda gerçekleşecek. 6 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan kurslardan 18-40 yaş arası farklı engel grubundaki bireyler yararlanabilecek.

Sepet Örücülüğü, Aşçı Çıraklığı, Kasiyerlik ve Tığ Örücülüğü branşlarında açılacak kurslara kayıt yaptırmak isteyenler Engelli Şube Müdürlüğü’ne başvurup engel durumunu belirten sağlık kurulu raporu ile kayıt yaptırabilecek.

Kursların eğitimleri alanında uzman olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından verilecek. Sepet Örücülüğü, Aşçı Çıraklığı ve Kasiyerlik kursları 2 ay, Tığ Örücülüğü eğitimi ise 3 ay devam edecek.

Engelliler kurslarla ekonomik kazanç sağlayacak

Açılacak olan kurslarda eğitim gören engelli bireyler, kurs süresi boyunca günlük ücret almaya hak kazanacak. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca eğitim dönemi boyunca engellilerin Genel Sağlık Sigortaları’nı (GSS) yatıracak. 

Engellilerin sosyalleşmesini sağlamak ve kalifiyeli eleman yetiştirmek için açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalar dağıtılacak.

Kurslarda hijyen tedbirleri üst seviyede olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engellilerin meslek edinmeleri amacıyla 4 farklı branşta açacağı kurslarda hijyen önlemleri üst seviyede olacak. Eğitimlerin verildiği alanlar sık sık havalandırılacak ve belirli periyotlarda dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilecek.

Kurslara kayıt yaptıran engellilerin eğitim dönemi boyunca maske takması zorunlu olacak ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edecek.

Editör: TE Bilişim