Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED - DER) tarafından ortak organize edilen "Dem DemaParastinaZiman e (Kürtçeyi Koruma Zamanı)" başlıklı çalıştay dün başladı.

Katılımcıları arasında Kürt Dil Platformu, Kürt Dil ve Kültür Ağı bileşenleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) yöneticileri yer aldığı çalıştayın açılış konuşmasını MED-DER EşbaşkanıŞilan Elmas Kan yaptı. Kan, Kürt dilinin siyasete ve topluma karışması için mücadele ettiklerini söyledi.

 ‘DİLİMİZİ SAHİPLENECEĞİZ’

 Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) Eşbaşkanı Rıfat Roni ise, “Kürt halkı yıllardır anadili için çok büyük bedeller ödedi ve mücadele verdi. Anadil bir milletin tanınmasında çok önemli rol oyuyor. Dilimizi sahiplenerek devam ettirecek, gelecek nesillerimize aktaracağız” ifadelerini kullandı.

 ‘GÜN KÜRTÇE KONUŞMA GÜNÜ’

HDP Milletvekili Dersim Dağ ise, konuşmasında  Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması için parti olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sadece Kürt dili için değil, diğer diller için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Dağ, “Biz Kürt siyasetçiler olarak dile ilişkin politikalarımızı güçlendireceğiz. Gün, Kürtçe konuşma ve sahiplenme günüdür. Dilimizi sahiplenecek, daha çok okuyacak, konuşacak ve yazacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim