Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da her akşam ziyaret ettiği mahallelerde yoksul ve mağdur ailelere destek vermesiyle dikkat çeken Diyarbakır Merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu kez kentin dramını sosyal medya üzerinden öğrendiği aileye sahip çıktı.

Kızı ve 4 yaşındaki torunu ile birlikte zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan Layika Kılıç’ın yürek burkan “Ekmek alacak paramız olmadığı için 8  gün boyunca makarna yiyerek ayakta kaldık” sözleri üzerine ailenin adresini öğrenen Başkan Beyoğlu, Kılıç ailesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aileyi ziyaret eden Başkan Beyoğlu, Kılıç ailesinin bir yıllık gıda ihtiyacını karşıladı ve nakdi yardımda bulundu.

“İmdadımıza hızır gibi yetiştin”

Başkan Beyoğlu, “Bizler, sizlerin hizmetkârıyız. Sizlere hizmet etmek için varız, kapımız her zaman sizlere açık “ diyerek telefon numarasını Layıka Kılıç’a vererek kendisini aramasını tembih etti.

Ailede çalışan kimse olmadığını, geçimlerini sağlayacak gelir kaynaklarının bulunmadığını belirten Layika Kılıç, kızı ve torunu ile beraber zor şartlarda yaşama tutunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Komşularının yardımı ile yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Layika Kılıç, “Elektrik faturası fazla gelmesin” diye akşamları mum ışığında oturduklarına dikkat çekerek Başkan Beyoğlu’nun kendilerine yardım eli uzattığını kaydetti. Başkan Beyoğlu’na teşekkür eden Kılıç, “Sen bizi mutlu ettin. Hızır gibi yetiştin. Allah da seni mutlu etsin ve korusun” dedi.

Editör: TE Bilişim