Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) iptal edildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, MEB, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptal edildiğini belirtti. Gönderilen yazıda sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara izin verilmeyeceği belirtildi.

MEB’e bağlı okul ve kurumlarda da alınması gereken önlemlerin sıralandığı yazıda, Koronavirüs vaka sayısının komşu ülkeler de dahil olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde arttığı belirtildi. Yazıda, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından da yeni virüsün hızla yayıldığı yönünde bilgiler verildiği vurgulanan yazıda, bu kapsamda Türkiye'de ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirlerinin alındığı hatırlatıldı” ifadeleri yer aldı.

YÖK’TEN TATİL AÇIKLAMASI

Meclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda sunum yapan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)  Başkanı Yekta Saraç, koronavirüs nedeniyle üniversitelerin tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi. Saraç, "Meselenin tatile getirilmesini doğru bulmuyorum, kararı devletin alması lazım" dedi.

Editör: TE Bilişim